Kontakt os

Taksterne for befordringsgodtgørelse og kørselsfradrag falder i 2020

Skatterådet har fastsat satserne for befordringsgodtgørelse og kørselsfradrag for det kommende år, og satserne falder, fordi køretøjer kan køre længere på literen, og fordi brændstofpriserne er faldende.

For de mange danskere, der erhvervsmæssigt kører i egen bil eller har mulighed for kørselsfradrag, vil det kommende år byde på et mindre fald i såvel satsen for befordringsgodtgørelse som i kørselsfradragssatsen. Skatterådet har nemlig fastsat 2020-satserne for disse, og begge falder. Baggrunden for faldene skal ses i, at Skatterådet forventer, at brændstofpriserne bliver lavere i 2020 i forhold til grundlaget for satsberegningerne for 2019, samt at køretøjer kører længere på literen. Derudover er der faldende udgifter til bilforsikringer. Hver efterår beregner Skatterådet satserne for det kommende år ud fra en vurdering af udgifterne til befordring med bil

Sørg for at justere godtgørelsen i eIndkomst

Taksten for befordringsgodtgørelse for kørsel under 20.000 kilometer årligt falder fra 3,56 i 2019 til 3,52 kroner per kilometer i 2020. Satsen for kørsel over 20.000 kilometer årligt falder fra 1,98 kroner til 1,96 kroner per kilometer.

Husk at rette indberetningen for dine medarbejdere, for hvis du betaler medarbejderen en højere sats, skal medarbejderen betale skat af hele beløbet – medmindre den del af beløbet, der er over satsen, bliver beskattet som almindelig løn. Hvis du derimod betaler medarbejderen en lavere sats, er beløbet stadig skattefrit.

Hvis du eller dine ansatte kører bil som en del af arbejdet, er det vigtigt at have styr på de forskellige former for befordringsgodtgørelse samt reglerne for erhvervsmæssig kørsel. Du kan give en skattefri befordringsgodtgørelse til dine medarbejdere, hvis de bruger deres egen bil til erhvervsmæssig kørsel på arbejdet, og du skal indberette de skattefri kilometerpenge til Skattestyrelsen.

Kørselsfradraget falder også

Kørselsfradraget på satsen for kørsel mellem 25 og 120 kilometer vil falde fra 1,98 kr. pr. km til 1,96 kr. pr. km. Satsen for kørsel over 120 kilometer vil falde fra 0,99 kr. pr. km til 0,98 kr. pr. km. På grund af de faldende takster er det vigtigt for medarbejderne at være opmærksomme på, at forskudsopgørelsen skal tilpasses, så de undgår at skulle betale restskat.

Kørselsfradrag kan opnås ved længere end 12 kilometer til arbejde. Alle transportmidler giver fradrag. Det gælder eksempelvis bil, tog, bus eller cykel. Fradraget gælder kun de dage, hvor reel kørsel til og fra arbejde har fundet sted. Hjemmearbejdsdage, kursusdage og sygedage gælder altså ikke.

Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis noget af dette giver anledning til tvivl eller spørgsmål!