Kontakt os

Senest den 1. september skal 475.000 virksomheder indberette moms. Denne gang gælder det både virksomheder med halvårsfrist og kvartalsfrist. Er din virksomhed blandt dem, skal du således se at få styr på din indberetning.

Ud over tidsfristen skal du også huske at være opmærksom på de typiske faldgruber.

Nul-indberetning

Selv om din virksomhed ikke har haft aktivitet i den seneste momsperiode, skal du stadig indberette moms. Der skal i disse situationer indberettes et ’0’. Manglende indberetning pålægges en afgift på 800 kroner – ikke nogen kæmpe bøde, men en ærgelig udgift, når den er så nem at undgå.

5-dages reglen

Som vi tidligere har skrevet om skal du være opmærksom på, at positiv saldo på Skattekontoen efter fem dage automatisk udbetales til din virksomheds Nemkonto, eller modregnes eventuel åben gæld til det offentlige, som din virksomhed måtte have. 

Hvis du er fraværende hen over momsfristen – for eksempel fordi du er på ferie – er det altså vigtigt, at datoen for betalingstidspunktet sættes til tidligst fem dage før betalingsfristen.

Momslån & A-skattelån

Hvis din virksomhed har et eller flere momslån eller A-skattelån i forbindelse med coronastøtteordningerne, er det særlig vigtigt at du indberetter til tiden, da du ellers kan risikere at lånet bliver opsagt.

Få hjælp til moms

Skattestyrelsen vil generelt gerne hjælpe med at få indarbejdet gode momsvaner. Det kan du læse mere om på skat.dk/huskmoms.

Har du brug for professionel, faglig bistand til din indberetning, så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.