Kontakt os

Det er dén tid på året: Du vil gerne give dine ansatte en julegave, og anerkende deres indsats gennem året. Den gode nyhed er, at medarbejdere som udgangspunkt ikke skal betale skat af julegaver. Som noget særligt i år kan du derudover også forkæle dine medarbejdere med et skattefrit oplevelsesgavekort til en værdi på op til 1.200 kroner.

Beløbsgrænse på 900 kroner

Som arbejdsgiver kan du i 2021 forære dine medarbejdere en julegave med en værdi på op til 900 kroner inklusive moms, uden medarbejderen skal betale skat af gaven.

Vær dog opmærksom, hvis du i løbet af året har givet medarbejderne yderligere gaver. Der gælder nemlig et årligt loft på 1.200 kroner for gaver til hver af dine medarbejdere. Ender gavernes samlede værdi over 1.200 kroner, bliver medarbejderen skattepligtig af de øvrige modtagne gaver, selvom julegaven ligger under 900-kroners-grænsen. Hvis julegaven er over grænsen, indgår også dén i det skattepligtige beløb.

Yderligere gaver i løbet af året kan eksempelvis være chokolade til påske.

Eksempel  #1: Skattefri julegave
Du har i løbet af året givet en medarbejder gaver for 800 kroner. Du giver derudover medarbejderen en julegave til en værdi af 500 kroner. Gavernes samlede værdi er derefter 1.300 kroner. Medarbejderen bliver skattepligtig af 800 kroner, da medarbejderen ikke bliver beskattet af værdien af julegaven, hvis den er under 900 kroner.

Eksempel #2: Skattepligtig julegave
Du har i løbet af året givet en medarbejder gaver for 300 kroner. Du giver derudover medarbejderen en julegave til en værdi af 950 kroner. Gavernes samlede værdi er derefter 1.250 kroner. Medarbejderen bliver skattepligtig af alle 1.250 kroner, da medarbejderen også bliver beskattet af værdien af julegaven, når den overskrider grænsen på 900 kroner.

Pas på med gavekort

Udover værdien af julegaven skal du også være opmærksom, hvis gaven består i at udbetale kontanter, eller af den type gavekort, som af skattemyndighederne betragtes som kontanter. Det gælder eksempelvis hvis gavekortet kan indløse gaver fra et så stort sortiment, at det kan sidestilles med kontanter, der kan bruges frit af medarbejderen. I de situationer er julegaven skattepligtig, uanset værdien af gavekortet.

Et gavekort, hvor medarbejderen har adgang til at vælge en julegave blandt et mindre sortiment af udvalgte produkter, for eksempel via en webshop, skal ikke beskattes, og heller ikke et gavekort til en udpeget menu på en navngiven restaurant.

Lejlighedsgaver indgår også i regnestykket

Har du givet en gave til din medarbejder, som blev gift, fyldte rundt eller i anden anledning modtog en gave, skal du også medregne den gave i beløbsgrænsen på 1.200 kroner.

Kun i år: Gavekort til 1.200 kroner

Helt ekstraordinært kan dine medarbejdere i 2021 få et skattefrit oplevelsesgavekort til en samlet værdi op til 1.200 kroner. Oplevelsesgavekortet indgår ikke i beregningen af det årlige loft på 1.200 kroner. Det betyder, at du samlet set kan give dine medarbejdere personalegoder for 2.400 kroner, uden at medarbejderen bliver skattepligtig af dette.

Vær dog opmærksom på, at gavekortet skal være til oplevelser i Danmark eller et andet EU-/EØS-land. Det kan eksempelvis være et hotelophold, restaurantbesøg, koncerter og forlystelser. Gavekortet skal være modtaget i 2021, men må gerne bruges efter 2021. Gavekortet bliver skattepligtigt, hvis medarbejderen sælger gavekortet til kontanter, eller hvis den samlede værdi overskrider 1.200 kroner.

Læs mere om hvornår et gavekort er skattefrit eller skattepligtigt.

Tal med din revisor

Du er naturligvis velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har brug for bistand – omkring dette, eller andre forhold, som vedrører din virksomheds økonomi og regnskab. Vi er klar til at hjælpe!