Kontakt os

I disse dage er hele erhvervslivet stærkt påvirket af Corona-situationen. Næsten alle virksomheders omsætning påvirkes af at vi har lukket samfundet næsten helt ned, og det har naturligvis betydelig indflydelse på de beslutninger man skal træffe som erhvervsdrivende, og som ovenikøbet skal træffes hurtigt.

Regeringens tiltag

Heldigvis har den danske regering ikke ligget på den lade side i denne krise. I løbet af kort tid er der vedtaget en række støtteordninger, som har til formål at afbøde de negative effekter på erhvervslivet. Samtidig er fristerne for regnskab og selvangivelse skubbet. Årsrapporten for kalenderåret 2019, som normalt har frist den 31. maj, er således udskudt til 31. august, og selvangivelsesfristen for både selskaber og personer (inkl. lønmodtagere) er udskudt til 1. september.

De nye støttemuligheder fører imidlertid andre frister og krav med sig, hvoraf mange på nuværende tidspunkt kun er offentliggjort i foreløbig form. Vi har her på vores blog løbende skrevet om de forskellige ordninger – men det er vigtigt at være opmærksom på, at tingene ændrer sig næsten hver dag.

Det kan derfor være svært at overskue, hvordan man som forretningsdrivende skal forholde sig, og hvad man skal gøre.

Du skal selv søge

Som udgangspunkt er det den enkelte virksomhed, der selv skal søge kompensation via de forskellige ordninger. Man skal således selv stå for at skaffe sig den indsigt, det kræver at træffe den rigtige beslutning, og man skal også sørge for at have den dokumentation, som der kræves.

Der er forskellige måder, man kan gøre det på. Den centrale offentlige ressource for information er Erhvervsstyrelsens virksomhedsguide – der er også oprettet en hotline under Erhvervsstyrelsen, hvor der dog af indlysende årsager godt kan være nogen ventetid.

Man kan yderligere få uvildig rådgivning via Copenhagen Business Hub (det tidligere Erhvervshus Hovedstaden) og de øvrige regionale erhvervshuse. Flere af erhvervshusene afholder også informations-webinarer om Corona-situationen.

Vi hjælper gerne

Når det gælder din forretnings specifikke muligheder, så kan det være nødvendigt med mere målrettet hjælp. For eksempel kan man principielt være dækket af mere end én ordning – men det er som udgangspunkt ikke muligt at benytte sig af flere ordninger samtidig. Det er også højst tænkeligt, at man har mere fokus på sin kerneforretning end på at holde øje med tidsfrister og ansøgningskrav.

Som fagfolk holder vi skarpt øje med udviklingen, og kan vejlede dig i hvilke muligheder der er bedst for lige netop din virksomhed. Kontakt os – vi sidder klar til at hjælpe!