Kontakt os

Som noget nyt er det siden januar i år blevet muligt for selvstændige at opnå kompensation ved barsel fra Barsel.dk. Dette finansieres ved at selvstændige også skal indbetale til ordningen – i september i år får selvstændigt erhvervsdrivende således for første gang en opkrævning på bidraget fra Barsel.dk, som på nuværende tidspunkt udgør kr. 1225,-.

Bedre barselsvilkår for selvstændige

Det er dyrt for alle at få et barn, men for selvstændige har det hidtil været ekstra vanskeligt, fordi barselsdagpenge indtil i år har været den eneste indtægt under barslen. Derfor er selvstændige nu blevet omfattet af Barsel.dk og har mulighed for at få udbetalt en månedlig kompensation.

Det er derfor helller ikke længere kun kommende forældre, der skal betale bidrag til Barsel.dk. Folketinget har vedtaget, at alle selvstændige, der opfylder en række betingelser, også skal bidrage, og dermed være med til at give selvstændige bedre barselsvilkår.

Mere information

For at opnå kompensation i 2021 skal du som selvstændig have et skattemæssigt resultat på mere end 231.920 kroner, hvilket er den maksimale dagpengesats. Du kan læse mere om ordningen, satser med videre – samt om beregningen af dit resultat som selvstændig, og hvorvidt du er omfattet af de nye regler – på virk.dk-hjemmesiden.

Gå til virk.dk og læs mere

Tal med din revisor

Har du brug for råd, vejledning eller hjælp – til dette, eller andre forhold der vedrører din virksomheds økonomi og regnskab – så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os!