Kontakt os

Det er den tid på året, hvor mange arbejdsgivere giver gaver til medarbejderne. Det kan endda være, at I på grund af coronasituationen har aflyst årets julefrokost, og derfor ønsker at give medarbejderne en større julegave end sædvanligt. Den gode nyhed er, at medarbejdere som udgangspunkt ikke skal betale skat af julegaver – hvis visse betingelser er opfyldt.

Beløbsgrænse på 900 kroner

Som arbejdsgiver kan du i 2020 forære dine medarbejdere en julegave op til 900 kroner, uden de skal betale skat af gaven. Vær dog opmærksom, hvis du i løbet af året har givet medarbejderne yderligere gaver – der gælder nemlig et årligt loft på 1.200 kroner for gaver til hver af dine medarbejdere. Ender gavernes samlede værdi over 1.200 kroner for hele året, skal medarbejderen svare skat af de modtagne gaver, eksklusive værdien af julegaven.

Eksempel:
Du har i løbet af året givet en medarbejder gaver for 800 kroner. Du giver derudover medarbejderen en julegave til en værdi af 500 kroner. Gavernes samlede værdi er derefter 1.300 kroner. Medarbejderen skal derfor betale skat af 800 kroner, da medarbejderen ikke bliver beskattet af værdien af julegaven, fordi den er under 900 kroner.

Pas på med gavekort

Udover værdien af julegaven, skal du også være opmærksom, hvis gaven består i at udbetale kontanter eller give den type gavekort, som af skattemyndighederne betragtes som kontanter. Et gavekort sidestilles med kontanter, hvis det eksempelvis kan indløse gaver fra et så stort sortiment, at det kan sidestilles med almindelige gavekort. I de situationer er gaven skattepligtig, uanset værdien af gavekortet.

Et gavekort, hvor medarbejderen har adgang til at vælge en julegave blandt udvalgte produkter på eksempelvis en hjemmeside, skal ikke beskattes. Det samme gælder et gavekort til en udpeget menu på en navngiven restaurant eller lignende, specificeret ydelse eller vare.

Lejlighedsgaver indgår også i regnestykket

Årets yderligere gaver kan for eksempel være chokolade til påske, men omfatter i øvrigt alle medarbejder-gaver, du måtte have givet. Har du givet en gave til din medarbejder, som blev gift, fyldte rundt eller i anden anledning, skal du altså også medregne denne gave i beløbsgrænsen på 1.200 kroner.

Brug for hjælp?

Kontakt os gerne, hvis du har behov for vores bistand – i forbindelse med dette, eller hvis der er andre ting relateret til din virksomheds økonomi vi kan hjælpe med!