Kontakt os

Hvis du bruger netbank, og plejer at tilgå din bank via NemID-nøglekortet, så skal du til at tillægge dig en ny vane. Fra 1. juli kan bankkunder nemlig ikke længere anvende nøglekortet til NemID – man skal i stedet bruge NemID-app, NemID-nøgleviser eller MitID, når man skal bruge sin netbank.

Påbud fra Finanstilsynet

Ophøret af nøglekortet til bank-login skyldes at Finanstilsynet har påbudt de danske banker at lukke for, at bankkunder kan anvende denne metode til at logge på med deres NemID. Forklaringen er, at nøglekortet ikke er beskyttet mod kopiering eller fotografering, hvilket er et EU-krav.

Påbuddet træder som nævnt i kraft fredag den 1. juli, og medfører at bankkunder fremover skal anvende en anden login-metode. Det er stadig muligt at bruge NemID, men man skal bruge app’en eller en nøgleviser. Det er også muligt at bruge den nye løsning MitID – så har man endnu ikke taget denne løsning i brug, så er dette måske anledningen!

Undtagelser

Enkelte kunder kan dog stadig anvende nøglekortet efter påbuddets ikrafftræden, specifikt til at gennemføre stærk kundeautentifikation, som er en autentifikation der sikrer, at den der foretager betalingen også er kortets eller betalingsmidlets retmæssige ejer.

Denne undtagelse gælder for bankkunder, der:

  • Er i gang med en 30-dages overgangsperiode til MitID eller har fået udsættelse fra perioden gennem en individuel sagsbehandling, eller
  • Endnu ikke har fået igangsat overgangen, hvis de ikke har anvendt NemID inden for den periode, hvor de kunne blive udtaget til overgang til MitID.

Dette er dog kun midlertidigt, og al brug af nøglekortet skal under alle omstændigheder været stoppet senest den 31. oktober 2022.

Spørg din revisor

Vi holder os orienteret om myndighedernes udmeldinger, som vedrører virksomheders og selskabers økonomi og administration, og bistår selvfølgelig gerne, hvis du har behov for det. 

Du er altid velkommen til at kontakte os – i forhold til dette, eller hvis du har brug for regnskabs- eller revisionsbistand i øvrigt!