Kontakt os

Hen over sommeren har Erhvervsstyrelsen registreret, at personer igen uretmæssigt logger ind på virk.dk og ændrer i virksomheders registrerede ledelse og ejerkreds. Du kan beskytte din virksomheds oplysninger ved at oprette et eller flere password til selvbetjeningsløsningerne på virk.dk.

Uberettigede ændringer

En række virksomheder har i løbet af sommeren til deres store overraskelse kunnet konstatere personændringer i virksomhedens registrerede ledelse og ejerkreds på virk.dk. Det har især været forretninger inden for handel med spiritus og tobak, som har oplevet, at ukendte personer uretmæssigt har logget ind og ændret navnene.

Dette er naturligvis særdeles uheldigt, og kan føre til en række problemer for en virksomhed. Værst af disse er muligheden for, at en fremmed uberettiget kan registrere sig selv som tegningsberettiget, og således indgå aftaler i virksomhedens navn, stifte gæld med mere. Der er således mange særdeles gode grunde til at sikre sig, at man er beskyttet imod den slags angreb på sin virksomheds integritet og sikkerhed.

Tildel adgang efter behov

Du kan beskytte dine registreringer ved at oprette et eller flere passwords. Det gør du ved at gå ind på virk.dk under ”ændre virksomhed” og ”opret password”, hvorefter du kan vælge de selvbetjeningsløsninger, som skal have et password.

Du har mulighed for enten at samle og oprette ét password til alle dine selvbetjeningsløsninger, eller du kan oprette flere forskellige adgange, eksempelvis ét til ejerbog og ejerregister og ét andet til virksomhedsredigering, alt efter din virksomheds behov. Det skal være virksomhedsejeren eller en tegningsberettiget person, som opretter disse passwords. Kravene til passwords på platformen er, at de skal være på minimum 10 tegn, at der skal forekomme både store og små bogstaver, og at der skal indgå mindst ét specialtegn.

Det er derefter muligt at dele passwordet med udvalgte personer, eksempelvis medarbejdere, din revisor eller andre rådgivere. Noget af fleksibiliteten i selvbetjeningsløsningerne på virk.dk bliver begrænset ved oprettelsen af password, idet personer som skal hjælpe dig, først skal have passwordet, inden de kan foretage de ønskede ændringer. Det er dog en billig pris at betale for at sikre sig imod disse problemer!

Vi bistår gerne

Hvis du har brug for hjælp til noget af dette – eller hvis du skulle være så uheldig, at du allerede er blevet ramt – så sidder vi klar. Kontakt os, og lad os hjælpe.