Kontakt os

Som de fleste erhvervsdrivende formentlig er klar over, så nærmer vi os 30. juni, som jo er den normale selvangivelsesfrist. I år har Skattestyrelsen imidlertid helt ekstraordinært valgt at udskyde selskabers frist for selvangivelse til 25. august.

Udskydelsens årsag

Med denne udskydelse af selvangivelsesfristen for selskaber – som teknisk hedder ”oplysningsfristen” -anses angivelsen i år således for rettidig, hvis den sker inden mandag den 28. august kl. 9.00.

Denne udskydelse er usædvanlig i kraft af, at den sker af rent tekniske årsager. Dette står i modsætning til langt de fleste lignende udsættelser og ændringer i de officielle frister, der som oftest har politiske, samfundsmæssige begrundelser. 

Det er systemet TastSelv Selskabsskat – også kendt som DIAS – som benyttes af selskaber og fonde, når de indsender oplysninger til Skattestyrelsen, som denne gang giver problemer. På denne baggrund har man altså udskudt fristen. Skattestyrelsen opfordrer imidlertid kraftigt til, at man indsender sine oplysninger snarest muligt. Derved øges chancerne for at undgå nye tekniske udfordringer og “propper” i systemet op til den nye frist i august.

Skal man indsende transfer pricing-dokumentation i forbindelse med angivelsen er fristen for dette tilsvarende udskudt.

Ikke omfattede frister

Vi gør opmærksom på, at oplysningsfristen for selvstændigt erhvervsdrivende den 1. juli ikke er udskudt. Indsendelse af årsregnskab for selskaber til Erhvervsstyrelsen skal også fortsat ske til den normale frist, som er den 30. juni.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis der er noget vi kan hjælpe med, vedrørende dette og andre emner, der knytter sig til din virksomheds økonomi og regnskab.