Kontakt os

Sidder du netop nu og forholder dig til din virksomheds A-skat og AM-bidrag, så skal du være opmærksom på, at Skattestyrelsen om følge af en Folketingsbeslutning udskyder betalingsfristerne for disse i juli og august 2023. Din virksomhed kan vælge at betale til den ordinære eller den udskudte frist.

De nye frister

De udsatte betalingsfrister for A-skat og AM-bidrag i juli og august 2023 har følgende konsekvenser for små og mellemstore virksomheder:

  • Den 10. juli 2023 er udskudt til den 31. oktober samme år
  • Den 10. august 2023 er udskudt til den 12. februar 2024

De udsatte frister for store virksomheder er ændret således:

  • Den 31. juli 2023 er udskudt til den 10. november samme år
  • Den 31. august 2023 er udskudt til den 29. februar 2024

Vær opmærksom på, at det kun drejer sig om betalingsfrister; fristerne for indberetning er ikke ændret. Ønsker din virksomhed ikke at gøre brug af de udskudte frister, skal betalingen ske senest ved udløbet af den oprindelige frist.

Hvis I ønsker at betale mellem den oprindelige frist og den udskudte frist, skal I oplyse dette ved at skrive til Skattestyrelsen – brug kontaktformularen på skat.dk/tastselverhverv.

Vær opmærksom på betalingsordningen

Da det ikke er muligt at øremærke indbetaling til bestemte poster på SkatteKontoen, vil en indbetaling på kontoen blive brugt til poster med betalingsfrist, som falder før de udskudte frister. Dette inkluderer også en eller flere kommende rater i en eventuel betalingsordning. Derfor er det vigtigt at orientere sig på SkatteKontoen før indbetaling.

Bemærk også, at loftet for udbetalingsgrænsen på SkatteKontoen ikke hæves i forbindelse med udskydelsen.

Du kan læse mere om udskydelsen, og om frister i øvrigt, på Skats hjemmeside.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis der er noget vi kan hjælpe med, vedrørende dette og andre emner, der knytter sig til din virksomheds økonomi og regnskab.