Kontakt os

I forbindelse med de seneste forhandlinger om en finanslov har Folketinget besluttet at give visse former for skattefritagelse, med henblik på at stimulere økonomien og imødegå de udfordringer, der er opstået på grund af Corona-pandemien.

I 2021 gælder således nogle særlige regler for gavekort til medarbejdere, samt for fradrag for visse ydelser.

Skattefri gavekort

Navnlig oplevelsesøkonomien lider under Corona-tidens begrænsninger. Som en håndsrækning er det derfor en del af beslutningen, at arbejdsgivere i år kan give medarbejdere gavekort til dén slags ydelser. Det kan for eksempel være gavekort til restauranter og caféer, til en tur i tivoli, biografen, til opera eller teater, på museum, til et hotelophold eller lignende.

Gavekort af denne art kan være op til i alt 1.200 kr., uden at medarbejderne skal betale skat af det. Har man mere end én arbejdsgiver, gælder grænsen på 1.200 kr. dog for alle arbejdsgiverne under ét. Man kan altså ikke få skattefri gavekort på 1.200 kr. fra hver arbejdsgiver.

Til gengæld kan der sagtens være tale om mere end ét gavekort. Den samlede værdi af alle gavekort tilsammen må blot ikke overstige 1.200 kr.

Skattefri Corona-test

På samme måde er udgifter til særlige Corona-forholdsregler for medarbejdere, betalt af arbejdsgiver, skattefri for medarbejderen i hele 2021. Det gælder test for Corona, test for antistoffer samt personlige værnemidler. Skattefriheden gælder såvel for test m.m. af medarbejderen selv som medlemmer af medarbejderens husstand.

Skattefriheden gælder også for bestyrelsesmedlemmer og lignende, samt disses husstand.

Fradrag for håndværks- og serviceydelser

Er man ejer, lejer eller andelshaver af en bolig kan man ligeledes få skattetilskud til servicearbejde og håndværksydelser i bolig i 2021, idet fradragsgrænsen er sat op for begge dele. Både service- og håndværkerydelser giver nu fradrag på op til 25.000 kr. pr. person (øget fra  henholdsvis 6.200 kr. og 12.500 kr. i 2020).

For at få adgang til fradraget skal du betale elektronisk, for eksempel med med Dankort, MobilePay eller netbank, ikke med kontanter-  og du skal selvfølgelig gemme din dokumentation for det udførte arbejde.

Se i øvrigt her hvilke ydelser der er omfattet.

Tilbagebetalt Corona-støtte

Hvis en virksomhed tilbagebetaler modtaget coronastøtte indenfor 3 år efter modtagelse af støtten, er virksomheden ikke skattepligtig af det modtagne støttebeløb.

Skattefriheden gælder, uanset om der er tale om frivillig tilbagebetaling eller tilbagebetaling af støttebeløb, som man alligevel ikke var berettiget til.

Skal vi hjælpe?

Hvis du har brug for vores bistand – med dette eller andre forhold omkring økonomi og regnskab – så er du altid velkommen til at kontakte os!