Kontakt os

Regeringen og et flertal af Folketingets partier er blevet enige om, at fristen for at betale de første rentefrie momslån skal udskydes.

Fristen for de rentefrie momslån, der skulle betales den 1. november 2021 og 1. februar 2022, er udskudt til 1. april 2022. Har din virksomhed sådanne lån, så skal du altså hverken betale dem tilbage den 1. november i år, eller den 1. februar 2022, som tidligere udmeldt.

Ændringen af betalingsfristen kræver lovgivning, som forventes at falde på plads i oktober.

Download skema

Afdrag over 24 måneder

Hvis din virksomhed mangler likviditet, er det muligt at oprette en betalingsordning hos Skatteforvaltningen. Det er også muligt at samle alle virksomhedens momslån, og betale dem via den samme betalingsordning.

I stedet for den den hidtil gældende tilbagebetalings-frist på 12 måneder er det tillige besluttet, at du nu -under visse betingelser – kan udvide ordningen til at gælde i 24 måneder. Tilbagebetaling finder sted via skattekontoen, med en rente på 0,7 procent hver måned.

Du kan læse mere om en betalingsordning her.

Indberet rettidigt eller bliv opsagt

Har din virksomhed et rentefrit lån, er det vigtigt, at du indberetter til tiden. Dette gælder for moms, naturligvis, men det gælder også for a-skat og lønsumsafgift. Hvis din virksomhed glemmer en indberetning, og den manglende indberetning når at blive erstattet af en foreløbig fastsættelse, så skal lånet tilsvarende tilbagebetales inden for 14 dage.

Skattestyrelsen kan opleves mere strikse end almindeligvis, hvis du har et rentefrit lån. Husk derfor indberetningsfristerne.

Læs mere om kravene, som du skal opfylde, så dit momslån ikke bliver opsagt.

Tal med din revisor

Vi hjælper naturligvis gerne – med dette, eller med andre forhold vedrørende din virksomheds økonomi og regnskab. Det er blot at ringe eller skrive til os.